Lynxlab
Image default
Business

5 handige tips om je huis snel en goed schoon te maken

Zie jij er vaak tegen op om je huis schoon te maken? Schoonmaken is meestal niet het favoriete klusje. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen en stellen het daarom uit. Schoonmaken hoeft echter helemaal niet veel tijd en energie te kosten. Als je het handig aanpakt krijg je een gemiddelde woning binnen een uur schoon. Ben je benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt? In deze blog delen we 5 handige tips om je huis snel en goed schoon te maken.

Comfortabele schoonmaakkleding

Trek voordat je aan de slag gaat comfortabele schoonmaakkleding aan. Professionals die werken in de schoonmaak dragen immers ook altijd een comfortabele schoonmaakoutfit. Een fijn zittende schoonmaakoutfit maakt het schoonmaken namelijk gelijk een stuk leuker en brengt je helemaal in de schoonmaak stemming. Je kan het schoonmaken ook leuker maken door je favoriete muziek op te zetten of een geurkaars aan te steken.

Begin met opruimen

Voordat je begint met schoonmaken is het handig om te beginnen met alles op te ruimen. Leg alle rondslingerende spullen weer terug op een vaste plek, zoals het speelgoed van de kinderen weer in de mand of de cosmeticaproducten in de badkamer. Zo creëer je meer overzicht en kun je na het opruimen je zonder onderbrekingen focussen op het schoonmaken.

Werk van hoog naar laag

Het is belangrijk dat je met je poetsdoek van boven naar beneden werkt. Je begint dus bij de hoogste plekjes, bijvoorbeeld op de kast. Daarna werk je langzaam naar beneden toe. Op deze manier voorkom je dat er stof valt op onderdelen die je eerder hebt schoongemaakt. Dit kan je veel extra schoonmaakwerk en dus tijd schelen. Werk ook altijd van boen naar beneden met ramen zemen. Zo voorkom je druipers op je schoongemaakte ramen.

Zet een wekker

Het zetten van een wekker kan helpen met het managen van je tijd. Zo kan je bijhouden hoe lang je doet over een bepaalde schoonmaaktaak. Door bij te houden hoelang je over een bepaalde taak doet, word je bewust van hoe snel je deze taak kan voltooien. Geef jezelf na het voltooien van elke taak een kleine beloning, bijvoorbeeld een kopje thee. Dat heb je zeker verdient!