Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Ben je de weg kwijt tussen jouw producten

Is er in jouw bedrijf in het productieproces behoefte om dingen bijgehouden te worden? Dan heb je waarschijnlijk behoefte aan coding en marking van je producten.

Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in codeeroplossingen voor bedrijven. Codeeroplossingen helpen bij het bijhouden van verschillende informatie in het bedrijfsproces.

Een bekend voorbeeld van een codeeroplossing is het barcodesysteem. Het barcodesysteem laat precies zien in welk land en regio het product is gemaakt, ook kun je als je de code kent eruit aflezen wat voor product het is.

Een ander bekend voorbeeld van een codeeroplossing is de QR-code. Met deze ingewikkelde code en de aanverwante codes, kun je hele specifieke of complexe informatie overbrengen. Door een QR-code te scannen wordt je doorverwezen naar een achterliggende website.

Een derde bekend voorbeeld is het serienummer van jouw auto. Door deze serienummers weten autofabrikanten, wanneer er iets mankeert aan één bepaalde auto, bij welke serie die hoort en weten daarom ook wanneer en waar deze auto is gemaakt. Ze hebben hierdoor de mogelijkheid om de hele serie terug te roepen.

Een veel gebruikte techniek voor het coderen tijdens productieprocessen is die van een continous inkjet printer. Printers met deze techniek kunnen op hoge snelheden stukken tekst printen en zijn daarmee geschikt voor vele soorten productieprocessen. Er zijn echter vele andere technieken die in andere situaties beter zijn.

Zo zijn er kabelprinters die goed zijn om tekst op kabels te printen. Hierdoor hoef je alleen naar de code op de kabel te kijken en haal je kabels veel minder snel door elkaar. Verder zijn er ook hot foil printers die voorbedrukt plastic warm maken waardoor deze de inkt loslaat als het op een object komt.

Voor dit voorbedrukken heb je speciale apparaten (printers) die met knopjes bobbeltjes in het plastic duwen en op die manier de inkt op het papier duwen.

http://www.kba-metronic.com/nl/