Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Buiten spelen op school

Veel scholen hebben een pauze voor de kinderen om eventjes lekker buiten te spelen. Kinderen houden er van om buiten te spelen en dit doen ze dan ook veel. Als het niet op school is, dan wel buiten schooltijd. Op het schoolplein is er genoeg buitenspeelgoed te vinden en veel scholen hebben ook een zandbak hout en een aantal schommels op het schoolplein. Toch zijn er ook heel veel spelletjes die je kan spelen zonder speeltoestellen. Dus mocht jouw school geen speeltoestellen hebben of wil je juist spelletjes spelen zonder speeltoestellen dan ben je bij dit artikel juist terecht gekomen. Hier lees je namelijk de leukste spelletjes waarbij je helemaal niets nodig hebt.

Jager en prooi Bij dit spel staat iedereen achter een lijn en krijgt iedereen een dier toegewezen. Bijvoorbeeld iedereen kiest zijn lievelingsdier. Er is een spelleider die op een gegeven moment de naam van een dier noemt. Op dat moment moet iedereen naar de overkant van het speelveld rennen, behalve degene waarvan de naam is genoemd. Diegene moet proberen zoveel mogelijk prooien te vangen, dit zijn de andere kinderen die naar de overkant rennen. Hoe meer prooien je vangt, hoe meer punten je verdient. Als iedereen aan de overkant is, begint het spel opnieuw.

Vlindervanger Dit spel kan je spelen op een groot veld. Twee kinderen vormen samen een duo en slaan hun handel ineen. Dit is hun vlindernet, de andere kinderen zijn vlinders. Het tweetal moet proberen de vlinders in hun vlindernet te vangen. Lukt dit ze twee keer, dan vormen de gevangen vlinders samen ook een vlindernet door hun handen in elkaar te slaan. Doe dit net zolang totdat alle vlinders gevangen zijn.

Staarttikketje Een speler is de tikker en deze stopt een zakdoek in zijn broek. Hij probeert iedereen te tikken. Als je getikt bent moet je met je benen wijdt op de grond staan. De enige manier om vrij te komen is om de zakdoek van de tikker af te pakken. Als de tikker iedereen heeft getikt en de zakdoek nog heeft wint hij het spel.

https://www.buitenspeelgoed.nl/