Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Dak- en gevelbeplating wordt steeds vaker gebruikt in de bouw

Bij renovatie of nieuwbouw van opslag of stallen denk je misschien nog wel eens aan dak- en gevelbeplating. Maar bij renovatie van woningen of nieuwbouw van woningen denk je daar niet direct aan. Logisch want het zit niet in de traditionele bouw in Nederlandse woningen. Toch worden deze platen steeds geschikter voor ook woningbouw. Bent u dus van plan te renoveren, een loods, schuur of opslag te bouwen, denk dan eens aan het gemak van gevelplaten en dakplaten. Wat zijn de voordelen? Waarom zou u dit moeten overwegen? Er zijn hiervoor best wat redenen aan te voeren, dat lichten wij graag toe in deze blog.

Denk eens out of the box beplating

Bij beplating heeft u waarschijnlijk direct een associatie met damwandplaten of golfplaten. Natuurlijk behoren die ook in de groep van gevel- en dakbeplating thuis maar er is nog zoveel meer. Laten we beginnen bij de gevel. Steeds vaker wordt gezocht naar alternatieven voor de traditionele bouwelementen. Zeker nu industriële element steeds meer gewaardeerd worden is beplating voor het neerzetten van sfeer heel handig. Denk nu niet dat het kil en onpraktische is want beplating heb je in vele soorten en maten. Maar naast de uitstraling die bepaald wordt door divers profielen is er ook de mogelijkheid om geïsoleerde platen te kopen. Wel zo gemakkelijk.

Informeer naar de mogelijkheden

Vooral bij renovatie van woningen, schuren, loodsen en agrarische gebouwen is beplating een geweldige uitkomst. U weet van tevoren precies waar u aan toe bent en spaart geld en tijd uit ten opzichte van traditionele bouw. Dat geldt voor vorm, profiel, uitvoering en isolatie. Uiteraard zijn de elementen uit te breiden met ramen en deuren. Hiervoor bestaan ook diverse mogelijkheden. Laat u gerust eens voorlichten over de mogelijkheden want die zijn uitgebreid. Of het nu om een opslagloods gaat of een woning; in alle gevallen is er ervaring met het toepassen van beplating.

https://www.egbv.nl