Lynxlab
Image default
Business / Business Services

De noodzaak van een schoorsteenveger in Roermond

Nu de koude, gure dagen weer in aantocht zijn, is het inhuren van schoorsteenveger Hendriks te Roermond geen overbodige luxe. We maken het de komende tijd graag extra gezellig, knus en warm in huis. De open haard -indien voorhanden- is dan onweerstaanbaar. Maar neem alsjeblieft de tijd en reserveer een deel van uw budget voor het onderhoud van uw open haard. Zorg dat hij net zo veilig als uitnodigend is. Het niet (laten) reinigen van schoorstenen is een van de belangrijkste factoren die hebben bijgedragen aan het ontstaan van woningbranden.

Gecertificeerde schoorsteenveger Roermond

Het beste huurt u een gediplomeerde en erkende schoorsteenveger uit Roermond in om deze taak voor u aan te pakken. Want bij het reinigen en inspecteren van schoorstenen gaat het niet alleen om het vegen van roet. Daarnaast kunnen de professionals van Hendriks Vegers een video-inspectie voor u uitvoeren. Het kan een extra kostenpost betekenen, maar het kan ook verborgen schade aan het licht brengen.

Minder tijd om aan huisbrand te ontsnappen

In onze huidige tijd hebben we veel minder tijd om aan een huisbrand te ontsnappen dan 30 jaar geleden. U hoort het vast geregeld in het nieuws wanneer er een woningbrand is uitgebroken. De bewoners geven aan dat het vuur zich razendsnel verspreidde. De reden? Ons (nieuwe) meubilair. Dit meubilair vat vele malen sneller vlam en breidt zich razendsnel uit, zodat er maar weinig tijd blijft om eraan te ontsnappen.

Hoe vaak moet een schoorsteen worden geïnspecteerd?

Elk jaar. Nieuwe houtgestookte installaties, zoals open haarden of houtkachels, moeten halverwege het eerste stookseizoen worden gecontroleerd om na te gaan of alles naar behoren werkt. Tijdens de jaarlijkse inspectie kan bepaald worden of daadwerkelijk vegen nodig is, maar ook wanneer er reparaties nodig zijn. Soms is het noodzakelijk om meer dan eenmaal per jaar te vegen. Hiervan is vooral sprake wanneer de open haard frequent gebruikt wordt, of het rook kanaal niet 100% geschikt is voor de open haard.

Met meer dan 20 jaar kennis en ervaring, bent u bij Hendriks Vegers altijd aan het juiste adres voor een betrouwbaar advies en uitgevoerde werkzaamheden. Hendriks Vegers heeft vestigingen in Berlicum, Eindhoven, Breda, Roermond, Tilburg, Utrecht en Maastricht.

Related Posts

De werkwijze bij een borstvergroting

Alles wat u moet weten over SIP Trunk

Voor welke situaties maak je back-ups?