Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Deze tips helpen jou aan werk in het buitenland

 

Heb je er altijd al van gedroomd in het buitenland te werken in een andere cultuur en gebruik te maken van jouw talenknobbel? Lees dan deze tips, zodat jij sneller kan gaan werken bij jouw beoogde droombaan in het buitenland.

Documenten

Om te mogen werken in het buitenland heb je vaak verschillende documenten nodig. Ga daarom van tevoren na – als je weet naar welk land je wilt – welke documenten, zoals vergunningen, je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Het kan namelijk wat tijd in beslag nemen voordat jij je documenten op orde hebt om in het buitenland aan de slag te gaan.

Wonen

Kijk voordat je ergens gaat solliciteren of er wel genoeg gelegenheid is in de buurt om te wonen. Het zou natuurlijk niet fijn zijn als jij straks je droom baan hebt gevonden, maar het vinden van een geschikt huis in de buurt van het bedrijf een groot probleem is. Vraag desnoods aan je beoogde bedrijf of zij kunnen helpen bij het zoeken naar een geschikte woning voor jou. Wanneer een bedrijf jou echt graag wilt, zullen ze je hier ongetwijfeld een handje bij helpen.

CV aanpassen aan land

Per land verschillen de richtlijnen voor de opbouw van het curriculum vitae. Zoek daarom eerst de richtlijnen op van de opbouw in het land waar jij wilt gaan solliciteren. De kans dat je aan wordt genomen met een cv dat is aangepast op het land is vele malen groter.

Taal certificaten

Wanneer je in het buitenland gaat werken, is de kans groot dat je een andere taal moet gaan praten. Veel bedrijven willen daarom zeker zijn dat jij goed bent in de taal die je moet gaan praten binnen hun organisatie. Kijk daarom of je een relevant certificaat kan krijgen (bijvoorbeeld online). Zo kan jouw toekomstige bedrijf snel zien dat ze iemand binnen halen die de taal niet meer onder de knie hoeft te krijgen.

Heb je tot op heden nog niet kunnen vinden waar je naar opzoek was? Kijk dan eens bij onze vacatures in het buitenland. Otto Work Force biedt werk aan in 6 buitenlandse landen!

 

https://www.ottoworkforce.nl/