Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Draadalg bestrijden

Draadalg bestrijden kan heel lastig lijken, want u haalt het weg, maar vervolgens groeit het gewoon weer terug! Hoe moet u hiermee omgaan, en wat is de beste manier om dit onkruid te bestrijden? Op onze website, vijverhandboek.nl, staat alle informatie die u nodig heeft over het bestrijden van draadalg, en het eerste wat u zult lezen is dat de bestrijding tweeledig is. Enkel het doden van de algen die al aanwezig zijn is namelijk niet genoeg. We zullen eerst ingaan op de oorzaak van draadalg, en vervolgens uitleggen hoe u het het beste kunt bestrijden.

De oorzaak van draadalg bestrijden

Waardoor wordt draadalg eigenlijk veroorzaakt? Sommige vijvers hebben het wel, anderen weer niet, wat is het verschil? We kunnen in ieder geval zeggen dat de oorzaak van draadalg in de vijver altijd te voedselrijk water is. Deze oorzaak heeft weer twee factoren die eraan kunnen bijdragen. Te voedselrijk water kan veroorzaakt worden door een te lage waterhardheid, en een te klein aantal zuurstofplanten in de vijver. Wanneer er niet genoeg zuurstofplanten zijn, worden niet alle voedingsstoffen opgenomen en daardoor blijft er over voor de draadalg om van te leven. Daarnaast kan draadalg ook goed in zacht vijverwater groeien, terwijl zuurstofplanten juist een hogere waterhardheid nodig hebben. Hierdoor zijn de omstandigheden voor de groei van de draadalg geoptimaliseerd, terwijl u juist wilt dat die voor de zuurstofplanten geoptimaliseerd zijn.

Aanpak: draadalg bestrijden

Hoe kunt u nu draadalg bestrijden? Dat kan simpelweg door eerst ervoor te zorgen dat u zowel de draadalg als de algsporen doodt. Wanneer de sporen niet gedood worden, kan de draadalg uiteraard gewoon blijven groeien, zelfs als u het heeft weggehaald. Daarnaast moet u er ook voor zorgen dat de achterliggende oorzaak voor de groei van draadalg weggenomen wordt. Dit kunt u echter wel het beste doen nadat u de draadalg heeft weggenomen. Hoe neemt u de achterliggende oorzaak weg? Als eerste door de waterhardheid te verhogen, en daarna door meer zuurstofplanten in de vijver te planten. Zo weet u zeker dat uw vijverwater niet te veel voedingsstoffen heeft. Lees meer op Vijverhandboek.nl.

Related Posts

Schuifpuien

Cassatieadvocaat – Cassatie is een begrip uit het recht

24 uur slotenmaker Oegstgeest