Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Een eigen winkel beginnen

Iedereen herkent het nog wel van vroeger. In de kleuterklas was er altijd een hoek waar een miniatuur winkeltje was gebouwd voor de kinderen om in te spelen. Daar konden we urenlang cassiere en klant spelen. Ten minste, sommige kinderen. De meeste kinderen waren er na een tijdje wel klaar mee, maar een klein aantal kon er maar geen genoeg van krijgen. Als aan hen gevraagd werd: ‘Wat wil je later worden?’ Dan zeiden ze met hun hele hart: winkelier. Niet iedereen volgt zijn kinderdroom. Er zijn miljoenen jongens die op deze vraag ‘voetballer’ reageren, maar helaas bereiken maar enkelen dit doel. Maar winkelier is een stuk haalbaarder dan professioneel voetballer. Maar wat komt daar dan allemaal bij kijken? 

 

  1. Pand

Het is natuurlijk het belangrijkste dat je pand hebt van waaruit je kan werken, als je net als je vroeger naspeelde een echte winkel wilt, en geen webshop. Ga dus op zoek naar een mooie plek, het liefst in de buurt van het centrum, waar je klanten je makkelijk zullen kunnen vinden. Wanneer je je plekje gevonden hebt, moet je kijken of je het gaat huren of kopen. Om een pand te kunnen aankopen of huren, moet je een hypotheek afsluiten.

  1. Producten

Oké, je pand heb je. Maar nu is de grote vraag, wat ga je verkopen? Hierbij moet je goed kijken wat bij je past, want je gaat hier veel mee bezig zijn. En je wilt natuurlijk niet dat je hele leven draait om iets wat je niet leuk vindt. Open bijvoorbeeld geen sigaarwinkel als je eigenlijk sigaren erg vindt stinken. 

  1. Etiketten

Wanneer je je product hebt, moet je aan de etiketten beginnen. Gelukkig hebben veel producten al etiketten en hoef je daar dus niets mee. Maar voor sommige zal je een eigen etiket moeten maken met een etiket machine. Vergeet hierbij ook niet met een barcode maker een barcode aan te brengen. 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/