Lynxlab
Image default
Business / Business Services

HSV-TMP uw partner voor de productie van kunststof onderdelen

HSV-TMP heeft via spuitgieten een uiterst veelzijdige methode in handen voor het produceren van onderdelen en producten. Het is één van de geprefereerde methodes voor het vervaardigen van delen omdat het grote voordelen heeft ten opzichte van andere methodes om plastic te vormen. Het spuitgieten van kunststof is niet alleen eenvoudiger en betrouwbaarder, het is ook uiterst efficiënt. U hoeft absoluut niet te twijfelen over het gebruik van deze methode om onderdelen te laten vervaardigen. Door de professionals van HSV-TMP al in een vroegtijdig stadium bij het productontwikkelingsproces te betrekken, bent u verzekerd van een lichtgewicht oplossing voor al uw vraagstukken.

Voordelen HSV-TMP

HSV-TMP heeft een passie voor kunststoffen. Met tientallen jaren aan kennis levert een samenwerking met hen u vele voordelen op. 3 voordelen van het gebruik van spuitgieten voor de productie van kunststof onderdelen en producten, deel ik hier graag met u.

1. Gedetailleerde Eigenschappen en Complexe Meetkunde

De spuitgietmatrijzen staan onder zeer hoge druk. Daardoor wordt het kunststof binnen de vormen harder tegen de vorm gedrukt in vergelijking met welk ander proces dan ook. Door deze hoge druk is het mogelijk om een grote hoeveelheid details toe te voegen aan het ontwerp van het onderdeel. Hierdoor is het ook mogelijk (zeer) complexe en ingewikkelde vormen te ontwerpen en vervaardigd, wat anders kostentechnisch te duur zou zijn geweest.

2. Hoge Efficiëntie

Zodra de spuitgietmatrijzen zijn ontworpen volgens uw specificaties en de persen voorgeprogrammeerd, is het werkelijke gietproces snel in vergelijking met andere methoden. Het kunststof spuitgietproces neemt nauwelijks tijd in beslag en maakt het mogelijk om meer onderdelen uit één enkele matrijs te vervaardigen. Rendabeler en efficiënter dus.

3. Mogelijkheid om meerdere plastic typen tegelijk te gebruiken

Een van de grote voordelen van het gebruik van kunststof spuitgieten voor de productie van onderdelen is de mogelijkheid om verschillende soorten kunststof gelijktijdig te gebruiken. Dit kan met behulp van co-injectie gieten, waardoor de zorg over het gebruik van een specifiek type kunststof wegvalt.

Milieuvriendelijk proces

Vandaag de dag is het spuitgieten van kunststof een milieuvriendelijk proces. Het plastic schroot dat tijdens het productieproces ontstaat, wordt opnieuw vermalen en hergebruikt. Het proces genereert dus zeer weinig afval.

Voor nog meer voordelen dankzij een samenwerking met HSV-TMP verwijs ik u naar de heer Krommenhoek. Directeur van dit prachtige bedrijf, of de website.