Lynxlab
Image default
Business / Business Services

ICT security | ADTS

Ontwikkelingen binnen ICT security 

 De wereld van ICT security is net als de wereld van ICT in het algemeen áltijd in ontwikkeling. Het is aan bedrijven de taak om deze ontwikkeling bij te blijven, want als een bedrijf dit niet doet kan het desastreuze gevolgen hebben. In dit artikel worden een aantal ontwikkelingen binnen ICT security toegelicht en aangegeven hoe een bedrijf deze nieuwe ontwikkelingen kan implementeren. Dit alles zodat de ICT security altijd up-to-date is. 

 
Ontwikkelingen binnen ICT security 


Binnen dit artikel wordt het belang van een next generation Firewall, malware beveiliging en identity management benadrukt. Deze begrippen vormen allemaal een essentieel deel van ICT security en zijn een werkelijke must-have voor elke organisatie, die de ICT security op orde wil hebben.  
 

Next Generation Firewall

 
Traditionele Firewalls in ICT security controleren met name het dataverkeer dat bij een organisatie binnen komt. Door dit te monitoren, weet de Firewall wat een bedreiging kan vormen voor de organisatie. Next Generation Firewalls vormen hierin een uitzondering en maken ook van het applicatieverkeer een uitgebreide scan om de ICT security extra te beheren. 

Malware beveiliging  

Binnen ICT security staan: virussen, wormen, Trojaanse paarden, phishing, misbruik van cookies, adware, spyware, keyloggers en autodialers bekend onder de term malware. Op het eerste gezicht lijkt deze opsomming ingewikkeld, maar het is verre van ingewikkeld. De begrippen hebben namelijk allemaal gemeen dat het om software gaat met slechte bedoelingen. Bedoelingen kunnen bijvoorbeeld zijn om de site offline te krijgen, of creditcardgegevens buit te maken. Het is de taak voor ICT security om te voorkomen dat deze kwaadwillende software schade aan kan richten.  

 
Identity management 

 


In ICT security is identity management steeds belangrijker aan het worden. De definities van identity management zijn ingewikkeld, maar heel ingewikkeld is het in feite niet. Het gaat om het administreren en beheren van gebruikers in een computersysteem. Met betrekking tot veiligheid is identity management van groot belang. Bepaalde acties moeten bijvoorbeeld alleen door het topmanagement gedaan worden en hier moet ander personeel niet bij kunnen. Identity management is een belangrijk onderdeel van ICT security.  

De ontwikkelingen van ICT security implementeren 

 

De ICT security binnen een organisatie heeft veel baat bij het implementeren van de bovenstaande begrippen in de organisatie. Het is van belang dat dit door een extern bedrijf wordt gedaan dat veel ervaring heeft en hierin gespecialiseerd is. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is ADTS. Via de volgende link: https://www.adts.nl/ kunt u de website van ADTS bezoeken en bekijken wat ADTS voor u kan betekenen. ADTS is een uitstekend bedrijf om de ICT security voor u uit handen te nemen.  

 

https://www.adts.nl/