Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Incassobureau in Arnhem nodig?

Bent u op zoek naar een incassobureau in Arnhem? Dan zit u goed bij Groeneveld GDW! Wij zijn er om doelgericht en menselijk te incasseren voor onze klanten. Maar hoe werkt zo’n incassotraject eigenlijk? Bij ons bestaat het altijd uit vier stappen. In dit stukje zullen we u uitleggen in het kort hoe iedere stap in zijn werk gaat, wat u van ons allemaal kunt verwachten en wat wij van u verwachten. Wij snappen dat incassotrajecten gevoelig kunnen liggen, daarom vinden we het heel belangrijk om de communicatie helder te houden zodat alles voor iedereen duidelijk is. Onze werkwijze is om deze reden zo transparant mogelijk. Met aandacht voor het menselijke aspect leiden we u en uw debiteur door het hele proces waarvan u continu op de hoogte gehouden wordt.

Incassobureau in Arnhem: werkwijze

We zullen even uitleggen hoe onze werkwijze in zijn gang gaat, normaliter bij ons incassobureau in Arnhem. We beginnen bij de pre-incasso, waarbij u via DebKey de vordering bij ons invoert. Wij verzenden vervolgens de pre-incassobrief naar uw debiteur. U krijgt alle updates per e-mail, en wat de status van de pre-incassobrief is. Deze zal standaard op ‘wel incasso’ staan, maar wanneer de betaling is voldaan zal het veranderen naar ‘geen incasso’. Na verloop van termijn zal de pre-incasso automatisch overgaan op het incassotraject wanneer de status onveranderd is.

De minnelijke incasso

We beginnen vervolgens met de minnelijke incasso, waarvoor we u als eerste bellen om alle voorwaarden door te nemen. Hierna namen we de debiteur op vriendelijke toon tweemaal schriftelijk en eenmaal telefonisch. Wanneer het daarna nog steeds niet betaald is, krijgt u keuze uit drie verschillende mogelijkheden. De eerste is het dossier sluiten, de tweede is het gerechtelijke traject starten en de derde is alternatieve maatregelen treffen. Bij de tweede keuze gaan we verder voor u aan de slag.

De gerechtelijke incasso

Helaas moeten de kosten voor de dagvaarding en de griffierechten gedekt worden, en hier ontvangt u een voorschotnota voor. De kosten hiervoor worden weer in rekening gebracht bij uw debiteur, en het bedrag krijgt u samen met het verschuldigde bedrag terug.