Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Internet marketing promoot uw website

U wilt een website, dat hoort tenslotte tegenwoordig – maar eerlijk gezegd heeft het ook veel kansen en mogelijkheden voor uw firma, echter wat dit betekent weet u niet, termen als internet marketing vliegen door de lucht en u weet niet wat hiermee bedoeld wordt. De nieuwe, internet, wereld kan niet zonder internet marketing, maar voor traditionele organisaties is dit een hele omslag en moet men zelfs anders leren te denken. Traditionele marketing en internet marketing hebben één ding gemeen, het promoten van een dienst of product. De wegen die bewandelt worden zijn duidelijk heel anders, al ligt dit soms aan de gebruikte termen. Uiteindelijk is en blijft het marketing en moet het de doelgroep boeien en binden. Dat de hulpmiddelen anders zijn hoort er gewoon bij. Internet marketing, ook wel online marketing genoemd, draagt bij tot de groei van uw onderneming door gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt. Traditionele marketing, eigenlijk gewoon marketing genoemd, is er op gericht ook bij te dragen aan de groei van uw onderneming. Vrijwel geen organisatie maakt 100% gebruik van internet marketing, traditionele marketing zal daarnaast altijd blijven bestaan.

Internet marketing en traditionele marketing

Zoals hiervoor gezegd hebben traditionele marketing en internet marketing één ding gemeen, het promoten van een dienst of product. De wegen die bewandelt worden zijn duidelijk heel anders, al ligt dit soms aan de gebruikte termen. Uiteindelijk is en blijft het marketing en moet het de doelgroep boeien en binden. Het gaat toch om meer bekendheid en draagvlak te krijgen en dat kan slechts door goede promotie. Daarvoor moet een duidelijk plan opgezet worden, dit geldt voor zowel internet marketing als traditionele marketing. Nadat het plan is geaccepteerd en gedragen wordt, begint de uitvoering. De campagne moet een naam krijgen, voor internet marketing kan dit de domein naam (website) zijn. Er worden concepten geschreven en afbeeldingen gemaakt, bij internet marketing wordt dit content marketing genoemd. Of het nu zoek machines zijn of designers/drukkers, hiervoor gelden regels en richtlijnen (bij internet marketing bijvoorbeeld on-page SEO). Wanneer de campagne, optisch gereed is (de content is klaar) en online komt (dus zichtbaar gemaakt wordt voor het publiek), moet het gepromoot worden om zichtbaar te worden. Advertenties in kranten, bushaltes, TV, enz. worden gebruikt om het product of dienst naar boven te pushen. Bij internet marketing heet dit off-page SEO, hiermee wordt een product of dient in de zoek machines naar boven gestuwd om zichtbaar te worden voor het publiek. Artikel marketing, het schrijven en publiceren van relevante artikelen die voor de promotie gebruikt worden, speelt hierbij een belangrijke rol

Internet marketing en vreemde begrippen

Internet marketing is altijd bekend geweest om zijn creativiteit en het bedenken van nieuwe begrippen. Internet marketing lijkt hier nog beter in te zijn. Dit heeft zeker te maken met de snelle technologische ontwikkelingen en de veranderende wereld. Echter er is vaak sprake van een nieuw begrip, wat eigenlijk gewoon nieuwe woorden zijn voor een bestaand begrip. Viral marketing binnen internet marketing is zo een voorbeeld. In principe is viral marketing niets anders als het ouderwetse begrip “mond-op-mond reclame”. Het gebruikt andere technieken, maar vroeger waren er ook marketing training met betrekking tot dit onderwerp. Dat de techniek de verspreiding veel sneller en eenvoudiger maakt, is iets anders. Echter duidelijk moet zijn dat internet marketing nog steeds gewoon marketing is.