Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Mediator Wageningen nodig? Check deze tips

Voordat je besluit de stap naar de mediator in Wageningen te wagen, heb je al een lange en moeilijke weg belopen voor je uiteindelijk de beslissing neemt om te gaan scheiden. Maar als je eenmaal hebt besloten te gaan scheiden, is er een gedetailleerd plan nodig om je te helpen naar het volgende hoofdstuk van je leven. En dat het liefst op een zo soepel mogelijke manier.

Mediator Wageningen kan helpen

Het doel van de mediator in Wageningen is om tot een overeenkomst te komen die bij jou en je toekomstige ex-partner past. Zonder hoge kosten, veel tijd en stress. Tijdens het bemiddelingsproces zul je allebei een heleboel beslissingen moeten nemen, dus hier zijn vijf tips om jou en je toekomstige ex alvast wat voor te bereiden. Bekijk deze mediatior in Wageningen.

  • Samen

Echtscheidingsbemiddeling is uiteraard op vrijwillige basis. De enige manier waarop je alles op tafel kunt leggen, is het vertrouwen dat beiden de intentie hebben om op basis van wederzijds vertrouwen het bemiddelingsproces met een mediator in te stappen. Om effectief te kunnen communiceren hoef je niet ineens de beste vrienden te zijn, maar je moet wel een zinvol constructief proces met elkaar willen aangaan.

  • Huiswerk

Als je eenmaal hebt besloten om een mediator in te schakelen, is het van belang dat je je zaakjes goed op orde hebt. Als bemiddelaar kan de mediator je niet helpen met wat je hebt als je zelf niet weet wat je hebt. Maak daarom lijstjes. Lijstjes van de onroerende – en persoonlijke, bankrekeningen, creditcards, pensioenrekeningen, levensverzekeringen, lijfrenten, aandelen en andere financiële producten.

  • Stel doelen

Als je eenmaal weet wat je hebt, is de volgende stap om erachter te komen wat je ermee wilt doen. Dit proces kan soms moeilijk zijn. Je zult veel tijd moeten besteden aan het proberen te bepalen wat echt belangrijk voor je is en wat voor jou minder belangrijk is. Het maken van lijstjes zal je hier zal ook bij helpen.

  • Denk aan jullie kinderen

Kinderen zijn veerkrachtig, maar een echtscheiding is moeilijk voor hen. Je kunt je kinderen helpen door samen de negatieve gevolgen tot een minimum te beperken. Ongeacht de leeftijd van jullie kinderen, moeten jullie blijven communiceren over wat er gebeurt, omdat het ook hun leven beïnvloedt. Praat samen met ze. Probeer hun vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ze verdienen het om te horen dat hun ouders van hen zullen blijven houden. En dat hoewel er een einde is gekomen aan jullie huwelijk, jullie rol als ouders zal blijven.

  • Betaalbaar en vertrouwelijk

Bemiddeling door In2mediation biedt een perfect uitgebalanceerd alternatief op een echtscheidingsadvocaat: het is betaalbaar, vertrouwelijk en levert resultaten op. Echtscheiding is nooit gemakkelijk, zelfs niet met bemiddeling. Maar hoe beter je je voorbereidt, hoe productiever de bemiddeling. Vergeet niet flexibel te blijven tijdens het proces. Je zult verbaasd zijn hoe vaak wat je dacht dat je wilde al vroeg verandert.