Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Ongelukken in ons eigen land

Nederland is een land waar veel mensen gebruik maken van de fiets. Naast de fiets zijn Nederlanders ook nog altijd fan van het openbaar vervoer. Kortom de Nederlands maken veel gebruik van vervoermiddelen naast de auto.

Het kleine Nederland

Nederland is een klein land, het is dan ook niet gek dat we gebruik maken van allerlei verschillende vervoersmiddelen. Het is namelijk dan ook niet mogelijk om alleen maar gebruik te maken van auto’s. Dit gaat namelijk nooit passen in onze kleine Nederland. Het is dan ook niet gek dat Nederland bij de andere landen bekend staat als een fietsland. In de meeste gevallen pakken we de fiets voor de meeste dingen die in de buurt zijn. Het is dan ook een erg gemakkelijk om de fiets snel te pakken. Toch zien we dat er veel ongelukken gebeuren waar een fietser wordt aangereden. Het is ook niet gek aangezien veel mensen de fiets gebruiken. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat er veel ongelukken gebeuren met betrekking tot fietsers? Dit komt voornamelijk doordat mensen de laatste jaren niet meer actief opletten terwijl ze op de weg zijn. Dit komt in de meeste gevallen door de vele afleidingen die er zijn. Hierbij kan je denken aan het gebruik van de mobiele telefoon op de weg of het gewoonweg niet alert zijn.

Ongelukken voorkomen

Kan je eigenlijk ongelukken voorkomen? Dat kan je moeilijk zeggen, eigenlijk kun je zeggen van niet. Dit komt puur omdat een ongeluk in de meeste gevallen van twee kanten komen. Het kan goed voorkomen dat de ene kant alert is en de andere kant niet. Hiermee voorkom je nog steeds geen ongeluk. Het is dan ook niet gek dat mensen gefrustreerd of boos worden wanneer ze iemand op de weg zien met bijvoorbeeld hun telefoon in de hand achter het stuur. Door deze afleiding is het goed mogelijk dat er namelijk een ongeluk ontstaat. Wanneer je de weg op gaat is het dan ook altijd van belang dat je de mobiel negeert en het liefst uit zet. Hierdoor voorkom je dat je er uit gemak op gaat kijken of dat je in de gaten hebt dat je een berichtje krijgt.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/