Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Ontwikkeling 3d printen

Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van technologie. Zo is ook het 3d printen zich steeds meer aan het ontwikkelen. Er kunnen namelijk steeds meer vormen en materialen gebruikt worden bij het 3d printen. Zo kunnen er bijvoorbeeld stoelen geprint worden in de vorm van een bouwpakket. Wanneer deze geprint worden is het mogelijk om zelf de stoel in elkaar te zetten. Zo wordt de stoel echt iets wat je zelf ontwikkeld en gemaakt hebt. Zo zijn er nog veel meer objecten die tegenwoordig geprint kan worden. Vooral bij meubelen is het leuk dat je zelf de kleur, materiaal en het design kan verzinnen om zelf je huis er mee in te richten. Zo krijg je een unieke huiskamer met eigen gemaakte meubelen.

Ook kun je tegenwoordig bijvoorbeeld een glazen tafel laten printen. Dit is sinds kort mogelijk door de ontwikkelde glassbend methode en de nieuwe materialen die gebruikt wordt om mee te printen. Je kan bijvoorbeeld theeglazen kunnen produceren. Het materiaal is erg veilig en ook nog eens waterafstotend en dus perfect als drinkglas. Helaas is het nog niet bij alle 3d printers mogelijk om glas te printen en moet je dus goed opletten als je van plan bent om glas te gaan printen of de 3d printer hier voor geschikt is.

Daarnaast is het mogelijk om met carbon te printen. Dit wordt gebruikt voor heel veel verschillende voorwerpen en objecten. Onder andere auto onderdelen worden gemaakt van carbon. Het is dan ook een erg sterk materiaal dat niet snel kapot gaat. Bovendien wordt het materiaal zelfs gebruikt voor vliegtuigen omdat het wel erg sterk is maar ook licht genoeg om te kunnen blijven vliegen, want vliegtuigen kunnen niet heel zwaar zijn. Ook daarom wordt dit materiaal nu veel gebruikt bij het 3d printen. Zo is het bijvoorbeeld handig om kleine dingetjes te printen die wat meer stevigheid nodig hebben.

https://www.3dfilament.supplies/