Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Opvulmateriaal beschermt uw goederen

 

Wanneer u goederen verzend met een verzenddoos, kan het slim zijn om de verzenddoos op te vullen met opvulmateriaal. Opvulmateriaal zorgt dat uw goederen worden beschermt tegen stoten, waardoor u er zeker van kan zijn dat uw goederen in de staat worden ontvangen als hoe ze verstuurd zijn.

Soorten opvulmateriaal

Luchtkussenfolie: Luchtkussenfolie kan zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van uw verzenddoos worden aangebracht. Wanneer u luchtkussenfolie aan de buitenkant aanbrengt, zorgt u – met behulp van wikkelfolie – voor extra warmte voor uw goederen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u bloemen of planten verzend in koude maanden. Daarnaast kan luchtkussenfolie ook aan de binnenkant van uw verzenddoos worden gebruikt als opvulmateriaal. De luchtkussenfolie legt u in de lege ruimtes om de goederen heen en dit zorgt ervoor dat u goederen niet verplaatsen in

de doos en zo worden beschermt.

 

Schuimkorrels: Schuimkorrels zijn kleine losse korrels, gemaakt van schuim. Deze schuimkorrels gebruikt u als opvulmateriaal in de holle ruimtes in uw verzenddoos. Omdat schuimkorrels de holle ruimtes beter vullen dan luchtkussenfolie, beschermt deze variant uw goederen beter dan luchtkussenfolie. Schuimkorrels worden vooral in de kleinere verzenddozen gebruikt.

Verzenddoos beschermen

Wanneer u ook uw verzenddoos wilt beschermen tegen vuil en vocht, is wikkelfolie de oplossing. Wikkelfolie kan ook gebruikt worden wanneer u meerdere verzenddozen aan elkaar wil wikkelen. Wikkelfolie is verkrijgbaar in transparant en zwart en kost rond de €7,-. Om te voorkomen dat u uw handen open haalt aan de rand van de wikkelfolie kunt u gebruik maken van een wikkelfolie afroller. Deze kost ongeveer €25,-.

 

Kleinere goederen kunnen worden verzonden in een verzendzak. Verzendzakken zijn vocht en vuil afstotend en zorgen dat u goederen schoon en veilig aankomen. Kijk op verpakkingvoordeel.nl voor alle verzendzakken waarmee u kleinere goederen kunt opsturen.