Lynxlab
Image default
Travel

Overnachten in een tiny house

Overnachten in een tiny house is een echte trend geworden. Steeds meer mensen zoeken niet meer naar maximale luxe, maar willen terug naar de basis. Ze zoeken een vakantieverblijf zonder tierelantijnen. Een plek waar je echt contact met elkaar kunt maken. Het tiny house wordt daarom steeds populairder.

Ook op www.glampings.nl is een groot aantal tiny houses te vinden waar je één of enkele nachten kunt overnachten. Maar wat is een tiny house eigenlijk? Waarom zou je willen overnachten in een tiny house?

Wat is een tiny house

Een tiny house betekent letterlijk “klein huis”. Officieel is een tiny house maximaal 50 vierkante meter groot. Volgens sommige definities is een tiny house zelfs kleiner dan 30 vierkante meter.  Dat is best klein. Maar een tiny house is niet alleen tiny, het is ook vooral een “house”. Door slim inrichten blijk je in een klein huisje net zo fijn te kunnen leven als in een standaard huis.  Je hebt gewoon een slaapkamer, een zithoek, een keuken en sanitair.

Hoe het begon

De tiny house movement begon in de duurzame hoek. Mensen wilden duurzamer en minimalistisch leven. Niet door af te zien, maar door te focussen op de essentie. Het tiny house staat symbool voor een levensstijl waarbij het leven niet draait om spullen, maar om mensen en ervaringen.

Overnachten in een tiny house

De tiny house movement is nog redelijk beperkt in omvang. Niet iedereen ziet het zitten om afscheid te nemen van hun ruime huis. Maar de kerngedachte (mensen en ervaringen zijn belangrijker dan spullen) wordt eigenlijk wel door iedereen omschreven. Zeker tijdens de vakantie of een weekendje weg staat dit motto hoog op de agenda. Als je vakantie viert om samen te zijn is het toch niet meer dan logisch een accommodatie te boeken die dat faciliteert?

Overnachten in een tiny house is een geweldige manier om een paar dagen echt samen te zijn. Zonder afleiding van materiële zaken kom je vanzelf weer tot diepgaandere gesprekken. Door te overnachten in een tiny house kom je weer in contact; met jezelf én met je dierbaren.

Wil jij ook eens overnachten in een tiny house om dit zelf te ervaren? Bekijk het aanbod en boek direct op glampings.nl/.

Related Posts

Visa requirement for travel to Suriname not abolished after all

Glamping met kinderen