Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Planten voor iedere liefhebber

De zomer is bijna weer voorbij, maar wees niet getreurd, je kunt de zomer in je huis of tuin halen door middel van de juiste planten aan te schaffen! Dus ga niet bij de pakken neerzitten en begin nu alvast met je planten in huis te halen! Hieronder zal ik jullie voorzien van planten advies dat geschikt is voor elke seizoen.

Waarom planten kopen na de zomer?

Je hebt verschillende soorten planten, men denkt meestal dat planten het alleen goed doen tijdens de lente en de zomer, maar niets is minder waar! Wist je dat je ook optimaal kunt genieten van je planten tijdens de herfst en de zomer? Sommige planten bloeien zelfs in het najaar! Waarom alvast beginnen met planten tijdens of voor het najaar? Tijdens de herfst is de grond namelijk nog warm waardoor de groei van je planten voor de winter al aanslaan. Hierdoor zul je optimaal kunnen genieten in het voorjaar en de resultaten kunnen zien van al het werk die je voorafgaand verricht hebt. Vergeet ook niet dat het tijdens de herfst en de winter meer regent waardoor je planten niet zullen uitdrogen (zoals tijdens de zomer waardoor vele planten en bloemen last hebben van vochttekort). Dus waarom nog tijd verspillen?

Welke planten doen het goed in het voor- en najaar?

Hieronder is een opsomming van alle planten die het erg goed doen in het voor- en najaar:

  1. Winterheide
  2. Hamamelis
  3. Aardbeienboom
  4. De Prunus (Winterbloeiende kers)
  5. Winterviool
  6. Hulst
  7. Korenbloem
  8. Kokardebloem
  9. Spierstruik
  10. Dahlia’s

Geschikte kamerplanten:

 1. Calathea
 2. Goudpalm Areca
 3. Palmlelie Yucca
 4. Olifantsoor Alocasia
 5. Streepvaren
 6. Vetplanten
 7. Ficus
 8. Bonsai
 9. Dadelpalm Phoenix
 10. Cactus

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten levende planten in allerlei kleuren, vormen en maten, maar dit is slechts een korte en compacte planten advies waar elke beginneling of planten liefhebber baat bij heeft. Mocht je meer vragen hebben of meer tips willen? Bezoek dan gauw je plaatselijke plantenspecialist die jou kan voorzien van nog meer planten advies! Naast levende planten kan je ook gaan voor kunstplanten. Net zo mooi en je hebt er geen omkijken naar.

Related Posts

Wat is een entresolvloer?

Machines verhuizen

Rijbewijs halen bij rijschool Utrecht