Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Rondkomen tijdens de crisis

In deze tijd van de covid 19 uitbraak, zit er voor veel ondernemers niks anders op dan wachten. Want door de grote besmettelijkheid van de ziekte moeten we allemaal zoveel mogelijk binnen blijven en zijn veel horeca plekken en winkels gesloten. Dit is voor de ondernemers een verschrikking, want dit betekent dat zij geen inkomen meer hebben, maar vaak wel nog veel mensen hebben die onder hen werken. Dit betekent dat de omzet 0 is, maar de vaste kosten gewoon doorgaan. Voor sommige ondernemers valt de schade nog mee, die hebben werknemers die ook vanuit huis kunnen werken. Dan is er toch nog een beetje omzet om de kosten mee af te betalen. Maar in de horeca kan je niet thuis werken. Je kunt niet vanuit huis bediende of kok zijn. Zij hebben dan ook van de overheid een som geld gekregen om de eerste maanden in ieder geval goed mee door te kunnen komen.

Maar hoe doe je de loonadministratie als de conclusie is dat je geen opbrengsten hebt? Vaak krijg je de eerste maand nog wel uitbetaald, misschien uit een reservepotje dat je had opgebouwd voor momenten dat het minder zou gaan met de economie. Maar daarna wordt het lastig. Gelukkig heeft de regering belooft elk bedrijf dat moeite heeft, een bepaalde som geld te geven, waardoor ze nog iets langer rond kunnen komen. Maar om er voor te zorgen dat de meeste bedrijven heel uit de crisis komen en dus niet failliet gaan, moet de quarantaine niet heel veel langer duren.

Bij loonadministratie uitbesteden heb je kleine voordeeltjes in deze tijd. Ten eerste betalen ze de ziektekosten bij een zieke werknemer. Dit geldt bij ondernemers in vitale beroepen die dus gewoon door moeten werken. Daarnaast is dat een persoon minder die je aan hebt moeten nemen, waardoor je ook een persoon minder moet uitbetalen.

https://www.cbbs.nl/