Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Solvency II XBRL

Solvency II XBRL is het antwoord op de vraag van de overheid om geld te besparen. Het kost de overheid veel geld om Solvency II rapporten te verwerken. Dit omdat er niet een standaard wijze was voor het aanleveren ervan. Het bespaart nu wel geld omdat het in XBRL aangeleverd moet worden.

Solvency II zijn rapporten die sommige financiële instellingen verplicht moeten aanleveren. Dit moet tegenwoordig in XBRL gebeuren vandaar ook de term Solvency II XBRL. XBRL is een computertaal dat gebruikt is voor het maken van de software. Met de software is het mogelijk om de rapporten veilig over het internet te sturen.

De controlerende instanties kunnen meteen de Solvency II XBRL inzien en verwerken. Dit bespaart natuurlijk veel tijd. De accountants zijn zo niet uren bezig met het verwerken van maar een rapport. Zo kunnen ze meer rapporten verwerken op een dag. Dit bespaart natuurlijk een hoop geld. Solvency II XBRL zou in het eerste jaar al miljoenen gaan besparen. Het is ook de bedoeling dat het de bedrijfsleven ook miljoenen gaat besparen. Dit niet alleen met Solvency II XBRL maar ook andere rapporten die in XBRL aangeleverd worden. Het is nog maar even afwachten en kijken hoe het loopt.

afas.nl

xbrlweb.parseport.com/nl

gemmaonline.nl