Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Studiebegeleiding op maat

Leren studeren

Studeren is soms super uitdagend. Voltijd, deeltijd, het vergt gewoon veel aandacht en energie, zeker als je ook nog een beetje een sociaal leven wil onderhouden. Het is vanwege dit alles niet raar om studiebegeleiding van een externe expert te overwegen. In tegenstelling tot wat veel studenten denken, kan studeren aangeleerd worden (leren studeren) net als een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. Het is dus niet gek om met iemand samen te werken aan je studie. Wij bevelen de begeleiders van Scriptium aan want zij staan klaar voor studenten die studiebegeleiding zoeken en willen graag begeleiding op maat bieden aan hen die soms met de handen in het haar zitten te midden van de tentamens, essays, presentaties en scripties.

Studiebegeleiding op maat

Het is belangrijk om te weten dat studiebegeleiding van Scriptium niet werkt volgens een vast schema of protocol en daar zijn we blij mee. Het gaat erom wat jij als student nodig hebt. Het kan zijn dat je vastloopt met een vak of een tentamen en daar hulp bij wil. Als je bijvoorbeeld een verzoek stuurt om studiebegeleiding bij het leren voor een statistiektentamen, stuurt Scriptium een statistiekexpert jouw kant op. Dezelfde expert kan ook helpen bij, bijvoorbeeld, het verwerken van onderzoeksresultaten in je scriptie of het bij het leren omgaan met SPSS.

Een ander voorbeeld van studiebegeleiding is een begeleider die vaker dan één keer bij je langs komt. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met plannen en zeker in drukke tentamenperiodes de bomen door het bos niet meer ziet, kun je een begeleider inhuren die elke tentamenperiode langskomt om samen een planning te maken en samen te studeren. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe fijn het is om stof met iemand door te nemen die zich gespecialiseerd heeft in het onderwerp. Samen leren is super fijn.

 

Presentaties

Oh, die irritante presentaties! Een onmisbaar onderdeel van de meeste opleidingen is de presentatie. Een presentatie dient niet alleen inhoudelijk goed te zijn, het moet ook nog eens goed gebracht worden. Presentatievaardigheden zijn ook zeer van belang. Scriptium heeft begeleiders in dienst die zich gespecialiseerd hebben in het geven en maken van presentaties. Zij kunnen samen met de student een presentatie maken en samen oefenen. Ben je vaak op van de zenuwen? Dan heeft een studiebegeleider van Scriptium de juiste tips & tricks in huis om je te kalmeren en te helpen. Wij zeggen: niet meer twijfelen en doen! Waarom zou je elke keer weer helemaal in de stress schieten als er mensen zijn die kunnen helpen en kalmeren.

https://www.scriptium.nl/studiebegeleiding/

Related Posts

Verschil grote/klein kijkhoek

Solvency II XBRL

Sales Channel – voordelen van een printer