Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Verzekerd zijn van uw veiligheid met de draadloze achteruitrijcamera

Als bestuurder kan het lastig zijn een goed zicht te verkrijgen van de situatie om het voertuig heen. Zonder inzittenden bent u meestal beperkt in uw zicht, waardoor de kans op een gevaarlijke situatie opmerkelijk toe zal nemen.

Met behulp van een draadloze achteruitcamera zal het zicht worden verbreed, waardoor het rijden een stuk gemakkelijker en veiliger zal zijn voor de bestuurder en mogelijk de inzittenden. Een achteruitrijcamera is in veel mogelijkheden te verkrijgen, zo kunt u gebruik maken van een achteruitrijcamera set, maar is het ook denkbaar een draadloze achteruitrijcamera aan te schaffen.

Draadloze werking

Een achteruitrijcamera functioneert draadloos door het gebruik van een het zendsignaal, waarbij grotendeels gebruik gemaakt zal worden van de 2.4 Ghz bandbreedte, beter bekend als bandbreedte waar onder meer WIFI en Bluetooth signalen zitten.

Voordelen

Zoals eerder genoemd, draagt een (draadloze) achteruitrijcamera bij bij het verkrijgen van meer overzicht van de omgeving. Hierdoor zal een kindje, dat onverwachts langs de auto fietst, snel opgemerkt worden, waardoor gevaarlijke situaties vermeden worden.

Verder zal ook de schade van het voertuig beperkt worden. Dankzij de achteruitrijcamera krijgt de bestuurder meer inzicht over de hoeveelheid ruimte er nog vrij is. In veel gevallen zal deze ruimte niet in kaart worden gebracht via de achteruitkijkspiegel, doordat hierbij de dode hoek veel inzicht wegneemt.

Plaatsing

De locatie van de camera is uiteenlopend per voertuig. Zo is de camera in veel gevallen te plaatsen bij de kentekenplaat, maar het is ook mogelijk de camera te bevestigen op de achterruit of op het logo van het automerk. Zodra het voertuig zich naar achteren zal bewegen, zal het systeem automatisch geactiveerd worden. De live beelden zullen op de boordcomputer verschijnen.

http://vanzwitserland.nl

Related Posts

Gordijnen in Veenendaal zijn altijd te vinden bij Ambifloor

Ongelukken in ons eigen land

All about underfloor heating