Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Wanneer schakel ik een incassobureau in Den Haag in?

Als u uw aanmaningsproces binnen de geldende wet- en regelgeving heeft afgehandeld, maar uw klant heeft nog steeds niet betaald, kunt u alleen nog maar “groter geschut” gebruiken. Na een mislukte aanmaning wordt meestal een incassobureau of een advocaat ingeschakeld om de vordering effectief te beheren.

Incassobureau Den Haag of advocaat?

Of u kiest voor een incassobureau in Den Haag of een advocaat hangt af van het individuele geval. Als de vordering onbetwist is, is het meestal voldoende om een incassobureau in te schakelen. De advocaat daarentegen is de juiste keuze als de vordering door de cliënt is betwist en de zaak waarschijnlijk naar de rechter zal gaan. Het concrete verschil is dat de advocaat u voor de rechtbank kan vertegenwoordigen. Dit is niet het geval bij het incassobureau.

Voordelen van een incassobureau als Incassonet

Wanneer u met incassobureau Incassonet werkt, machtigt u de aanbieder om de vordering te innen of draagt u deze aan hem over. Zodra u uw vordering online via hun website heeft ingediend, gaan de specialisten binnen het uur al voor u aan de slag. Via het online klantenportaal kunt u uw incassozaak volgen. Deze professionals zijn niet gebonden aan een specifieke plaats in Nederland. Ze werken door het hele lang. De professionals van Incassonet zijn allen gespecialiseerd in incasso’s en hebben een jarenlange ervaring op dit gebied, ze zorgen altijd voor een kostenefficiënte oplossing en zorgen ervoor dat de klant-relatie niet onder de incasso komt te lijden.

Het juiste moment voor incasso

In principe bent u vrij om te beslissen wanneer u de incasso wilt activeren. U kunt via Incassonet uw onbetaalde facturen indienen. Deze worden door hen kosteloos in behandeling genomen volgens het principe: ‘no-cure-no-pay’. Dat wil zeggen dat wanneer zij er niet in slagen om uw onbetaalde facturen betaald te krijgen, u geen kosten hoeft te betalen. Worden uw onbetaalde facturen dankzij hun inmenging wél betaald, dan krijgt u het volledige bedrag op uw onbetaalde factuur van hen overgemaakt. Let wel: zonder aftrek van door hen gemaakte kosten. Deze worden verhaald op de tegenpartij.