Lynxlab
Image default
Business / Business Services

Webcam cover biedt bescherming

Een webcam cover is niet alleen een slimme zet voor je webcam. Denk ook eens na over je tablet, je laptop, je beeldscherm, je smartphone en alle andere apparaten waar een camera in zit. Mensen lachen je wellicht uit. Zij geloven misschien niet dat verschillende camera’s -ook die van onze smartphone- een open deur zijn voor ‘Big Brother’ praktijken. Het valt echter op dat je overal post-its geplakt ziet op apparaten met een camera. Ergens durven we er dus toch niet meer volledig op te vertrouwen dat het onzin is dat we in de gaten gehouden (kunnen) worden. Zonder het te weten. En dat is toch geen gezicht zo’n post-it. Een webcam cover is heel wat professioneler.

Hoewel er geen reden tot paniek is – zeker niet als je via je webcam alleen maar zicht biedt op je gezicht terwijl je op een kauwgum kauwt – zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die door experts worden aangeraden.

Webcam cover geen overbodige luxe

Het internet en de privacy van de gebruikers is altijd al een beetje verontrustend geweest. Gegevens die we invoeren wordt informatie die mogelijk kan worden gehackt. Onze telefoons zijn noch dagboeken, noch kluizen, hoewel ze vaak zeer gevoelige informatie bevatten. Als onze privacy gevoelige gegevens kunnen worden gehackt, kan dat dan ook met de camera’s van onze smartphones?

Leven we echt in een wereld waarin iedereen zowel de lenzen aan de voorkant als de lenzen aan de achterkant van de camera op zijn telefoon en computer moet afplakken? Is er een veiligheidsprobleem? Lopen we allemaal het risico hoofdrolspeler te worden in onze eigen documentaire? Nou, volgens sommige web beveiligingsexperts kan het absoluut geen kwaad om je camera te bedekken.

Als je telefoon vreemd doet, kun je je telefoon laten checken door een professional. Controleer je telefoonrekeningen en houd je batterijvermogen in de gaten, is het advies als je vermoedt dat je telefoon is gehackt door malware.

Wat te doen om hacken te voorkomen?

Je kunt een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat je smartphone niet gehackt wordt. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord hebt en plaats een webcam cover voor het geval dat. Het is geen paniekaanval of paranoia waard, maar het is belangrijk om te weten dat al je apparaten met een camera kunnen worden gehackt. En het is belangrijk om te weten hoe je jezelf en je informatie en privéfoto’s op meer manieren dan met een webcam cover kunt beschermen.

Check de website webcamcovers.nl voor meer informatie.